Zidanje

Osnovni građevinski zahvat kod oblikovanja stambenog ili poslovnog prostora je zidanje, elementi za zidanje također su sastavni dio nosivosti objekta, iz tog razloga bitno je koristit kvalitetne materijale i stručne izvođače radova. Ovisno o vrsti i namjeni objekta koristimo sljedeće vrste zidnih elemenata: opeka („cigla“), porasti zidni blokovi („siporex“),betonski zidni blokovi , te pregradne zidne elemente od gipskartonskih ploča sa metalnom pod konstrukcijom („knauf“).

 

 

zidanje-adaptacija stana

 

Žbukanje

Žbukanje je postupak izravnavanja , popunjavanja i zaštite zida nanošenjem smjese pijeska, vapna,cementa i vode. Prilikom žbukanja izrazitu pažnju posvećujemo kvaliteti izrade, korištenju kvalitetnih materijala , ali i pravilima struke vezano za sušenje i izvedbu samih radova. Radove možemo podijeliti u dvije osnovne skupine ručno ili strojno žbukanje, te ovisno o potrebama koristimo obje tehnike.

 

 

zbukanje-adaptacija-stana

Glazure

Glazura je „plivajući“ pod na bazi cementa i pijeska sa malim udijelom vode. Uloga glazure je niveliranje i izravnavanje betonske podloge radi dobivanja kvalitetnog i ravnog sloja koji je preduvjet za postavljanje podnih obloga. Postoje i druge uloge glazure kao što su: hidroizolacija , termoizolacija ili zvučna izolacija,ovisno o načinu izvedbe.

 

 

glazure_adaptacija  stana

Izolacije

Izolacija je postupak odvajanja nepoželjnih čimbenika iz objekta. U građevinarstvu je širok spektar primjene izolacija koje doprinose boljoj kvaliteti stanovanja te energetskoj učinkovitosti. Kada govorimo o izolacijama objekata moze navesti najčešće postupke:hidroizolacija,
termoizolacija,zvučna izolacija, svjetlosna izolacija. Ovisno o potrebama koristimo specijalizirane proizvode za izvođenje radova izolacije.

 

 

izolacija_adaptacija stana